3D Animasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

3D animasyon, 3 boyutlu anlamına gelen “3 Dimensions”ın kısaltması olarak sektörde yer edinmiştir. 2D animasyonlarda sadece X ve Y eksenleri ile çalışma yapılırken 3D animasyonlarda bunlara ek olarak Z ekseni, yani derinlik de yer almaktadır.

Genel anlamda animasyon nesne, grafik, canlı gibi unsurlardan oluşan görsellerin hareketlendirilmesine verilen addır. 3D animasyon da görsellerin 3 boyutlu olarak hareketlendirilmesidir.

3D Animasyon Nasıl Yapılır?

3D Animasyon yapmak için başlıca kullanılan bilgisayar programlarını; AutoDesk 3Ds Max, Maxon Cinema 4D, Blender, Autodesk Maya, Zbrush, Rhino vb. olarak sıralayabiliriz. 3D animasyon yapabilmek için görsel algıların oldukça gelişmiş olması gerekmektedir. Nesne, canlı gibi görsellerin sanal ortamda gerçekçi ölçülere ve derinliğe sahip hale getirilmesine de 3D modelleme denilmektedir. Başarılı bir 3D modelleme için sadece program bilgisi yeterli değildir. Modelleme yapılacak canlı veya nesnenin anatomik yapısının da bilinmesi gerekir. Ancak bu şekilde gerçeğe uygun bir modelleme gerçekleştirilebilir. 3D animasyon yapabilmek için öncelikle bir hikâye, öykü, fikir ya da genel anlamıyla senaryo şekillendirilmelidir. Ardından senaryoya ve konsepte uygun şekilde görsel tasarım çalışmalarına ve modellemelere başlanır. Tüm aşamalar birbirine entegre şekilde ilerlemelidir. 3D modelleme işlemi oldukça zahmetli ve üzerinde titizlikle çalışılması gereken bir konudur. Kısa Metraj Fim Prodüksiyon olarak, müşteri beklentilerinin tam karşılanabilmesi için tüm aşamalarda onaylı bir şekilde ilerlemekteyiz. Buna göre senaryo oluşturulurken olduğu gibi görsel tasarım çalışmaları da ilerledikçe genel tasarım dilinin anlaşılacağı şekilde, müşteri tarafına tasarım çalışmalarının tanıtımı sunulur. Müşteriden gelen yorumlar dahilinde tüm süreçlerde onay öncesi revizyon yapılabilmektedir.

3D Animasyon ve Kısa Metraj Fim Prodüksiyon 

Siz de 3D animasyon ihtiyaçlarınıza yönelik, küresel kalite standartlarında, dünya trendlerine ve gelişen sektör dinamiklerine uygun animasyon videolara sahip olmak için hemen bizimle iletişime geçebilir; projeleriniz için anında teklif isteyebilirsiniz.