UYGUN FİYATLI KLİP NASIL ÇEKİLİR ? KLİP ÇEKİM FİYATLARI ..KLİP NASIL ÇEKİLİR .. KLİP MONTAJI NASIL YAPILIR?

KLİP ÇEKİMİ NASIL YAPILIR ? UYGUN BÜTÇELİ KLİP ÇEKİMİ ...

Klip çekimi nasıl yapılır sorusuna klibi yapılacak müzik eseri nasıl bir prodüksiyon gerektiriyor diye başka bir soruyla cevap vermeliyiz. Bazı klipler kullanılacak mekan, ışık, model, oyuncu ya da diğer prodüksiyonu arttıran unsurlardan bağımsız olarak yaratıcı bir senaryo ile daha verimli olabilmektedir.  Örneğin Pharrell Williams’ın Happysingle’ı için çektiği klip çok büyük bir prodüksiyon gerektirmiyor, lakin doğal oyunculuklar ve doğru kamera kullanımı ile çok verimli bir hal almış.

Klip çekimi yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken durum; müzik ritmi ve görsel akışı arasındaki uyumu sağlayabilmektir.

Bazı klipler müziğin yarattığı imgelem (duygu) üzerine kurulan müziğin ritminden bağımsız bir hava oluşturabilirler. Ör: The Chemical Brothers – Sometimes I Feel So Deserted

Bazı kliplerde performans ve hikayenin yaratıcı bir şekilde buluştuğu karma bir yapı kurulurken bazı kliplerde de sadece performans çekimleri kullanılmaktadır. Önemli olan klibin ve klibi çekilecek müziğin organik- mekanik ya da duygusal anlamdaki uyumudur. Ör: Florence + The Machine – Ship To Wreck

Aslında bir sanat eseri olarak bir müzik direkt olarak etkilidir, herhangi bir klibe ihtiyacı yoktur, lakin eğer müzik sanatçısının oluşturduğu eseri yakalayabilen bir yönetmen ile çalışılırsa o zaman müzik kendi salt değerinden taviz vermeden çok daha önemli bir noktaya ulaşabilecektir.

KLİP ÇEKİMİ AŞAMALARI

Klip çekiminde önemli unsur müzik ve görsel sanatçıların uyumudur. Bu yüzden öncelikle müzikte kapalı kalabilecek duyguları aydınlatabilmek adına müzik sanatçısı ve yönetmen toplantılar düzenlemelidir. Bu toplantılarda kaba bir kurgu oluşturulmalı ve bu kaba kurgu ayarlanan mekanlar üzerinden yeniden değerlendirilmelidir. Çünkü her yeni mekan klibe yeni bir anlam yükleyebilir. Her yeni mekanda klibin estetik değerini yükseltebilecek organik unsurlar bulunabilmektedir.

Klip Çekimi;

  • Sanatçı Toplantıları
  • Kaba Kurgu- Klip Taslağının Oluşturulması
  • Mekan Belirleme
  • Mekana Göre Storyboard Ayarlanması
  • Mekana Göre Klip Senaryosunun Tamamlanması
  • Model, Mekan ve Kostüm Değerlendirmesi
  • Kamera, Işık ve Kamera Hareket Aksesuarlarının Belirlenmesi
  • Klip Çekimi
  • Klibin Kaba Montajı
  • Revizeler
  • Yazı, Efekt ve Son Revizelerin Yapılması
  • Klip Çıktısı- Dijital Ortam ve Tv İçin

uygun bütçeli klip nasıl yapılır? 

Bu sorunun cevabı kısaca şu : Kaliteden , sanatsallıktan ve etkili kurgu ve müzik uyumundan taviz vermeden de uygun bütçeli klip çekmek bizlerle mümkün..  Bütçe , klibin kalitesiyle doğru orantılıdır ancak işinin profesyoneli olan bir prodüksiyon şirketiyle yani bizlerle uygun maliyetli klipler çekmek mümkün. Kaliteden taviz vermeyecek şekilde , gerekli ekip ve ekipman maliyetine  katlanarak  Kısa Metraj Film Prodüksiyon ile kliplerinizi çektirebilirsiniz.

KLİP ÇEKİMDE SON NOKTA : KLİBİN YAYINLANMASI VE YAYILMASI , İZLENİLMESİ 

Klip çekimi tamamlandıktan sonra gerekli izinler alınır ve klip internet, tv ya da diğer mecralarda yayınlanır.

Klibin nasıl çekildiği önemlidir, lakin doğru zamanda, doğru medya platformunda yayınlaması da çok önemlidir. Çağımız dijital bir çağ bu yüzden klibin  16 Milyon abonesi bulunan Netd Youtube kanalında , diğer Youtube kanallarınd, Vimeo, Vk, İzlesene gibi video izleme sitelerinde de yayınlanmasına önem vermeliyiz.